Asociatia Culturala GENESIS Romania

Educatie – Cultura – Cunoastere – Civilizatie!

Anunturi

 • 15.01.2017: 

ateneul_roman_b

 • Asociatia Culturala GENESIS Romania va invita duminica, 15 ianuarie 2017, ora 10.00 la sediul sau din Bucuresti, cu ocazia festivitatilor dedicate Zilei Culturii Nationale. 
 • 15.08.2016:
 • sigla1

  CONVOCARE

  Presedintele Asociatlei Culturale Genesis Romania, in conformitate cu prevederile art.12 din Statut, convoaca adunarea generala a asociatilor Asoclatiei Culturale Genesis Romania (ACGR), la sediul sau din Bucuresti, pe data de 08.09.2016, ora 12.00, avand urmatoarea ordine de zi:

  1. Alegerea de noi membri;
  2. Revocarea cenzorului asociatiei, intrucat numarul membrilor asociatiei este mai mic de 15 persoane, conform art.27 din O.G. nr.26/2000, care prevede obligativitatea numirii unui cenzor, numai daca numarul asociatilor este mai mare de 15 persoane;
  3. Alegerea membrilor consiliului director;
  4. Aprobarea modificarii Statutului ACGR;
  5. Alte probleme.
 • 29.07.2016:
 • 3
 • Pe 29 iulie 1848, “Deşteaptă-te, române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. Interzis de regimurile totalitare timp de aproape o jumătate de secol, “Deşteaptă-te, române!” a fost ales, imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Naţional al României – “Deşteaptă-te, române !”, simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848.În varianta prescurtată imnul este intitulat  Deşteaptă-te române şi conţine 4 strofe, selectate din cele 11 strofe ale poeziei Un răsunet.
  Versurile imnului naţional actual al României aparţin lui Andrei Mureşanu (1816-1863), poet romantic, jurnalist, traducator, un adevarat tribun al al epocii Revoluţiei de la 1848. Muzica a fost compusa de Anton Pann (1796-1854), cunoscut poet şi culegator de folclor.

  Poemul “Un răsunet” al lui Andrei Muresanu, scris în vremea Revoluţiei de la 1848, a fost pus pe note în câteva zile de Anton Pann şi cântat pentru prima dată pe 29 iunie 1848 la Râmnicul Vâlcea.

 • 26.06.2016: 2Drapelul tricolor românesc, alături de stemă şi imn reprezintă un însemn naţional important al neamului nostru. El are o tradiţie populară şi creştină precum şi una revoluţionară.Ziua de 26 iunie a fost proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998 Ziua Drapelului Naţional. Conform legii, această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de celelalte instituţii ale statului prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific, consacrate istoriei patriei, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.  
 • 01.06.2016: 
 • 1Data de 1 Iunie din fiecare an este dedicată copiiilor din lumea întreagă. Această zi este astfel o zi specială pentru fiecare copil din lume, iar multe instituţii o sărbătoresc în diferite moduri, în România şi în alte ţări.Ziua Copilului a fost menţionată pentru prima oară la Geneva, în august 1925. Atunci, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, 54 de ţări din răspândite în întreaga lume, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. Foarte multe guverne au introdus după acest eveniment Ziua Copilului.
 • 09.05.2016:
 • proclamarea-independentei
  În fiecare an, la 9 mai este aniversată proclamarea Independenței de Stat a României.

  În contextul prefigurării conflictului din Balcani, între Imperiul Otoman și Imperiul Țarist, România a semnat, la 4 aprilie 1877, Convenția cu statul rus. Din momentul în care Imperiul Otoman începe bombardarea localităților românești de pe malul Dunării, România se află, de fapt, într-un conflict deschis cu acesta. Problema majoră pentru România era implicarea directă în război, ca parte cobeligerantă, o alianță militară cu Rusia oferind astfel țării noastre un statut superior la încheierea ostilităților. România trebuia să avanseze cât mai rapid la o stare deschisă, declarată oficial, de război, situație care implica proclamarea independenței, dar în alianță militară cu Rusia. Guvernul, la rândul său, în paralel cu acțiunea diplomatică pentru justificarea fiecărui pas făcut de țară spre a-și apăra interesele, dar și pentru a convinge diplomația rusă să coopereze, în cobeligeranță contra Turciei, a proclamat independența României.

  Astfel, la 9/21 mai 1877, ministrul de externe, Mihail Kogălniceanu, declara: ”În stare de rezbel, cu legăturile rupte, ce suntem? Suntem independenți, suntem națiune de sine stătătoare”. Adunarea Deputaților votează o moțiune, cu 79 de voturi pentru și 2 abțineri, prin care lua act că ”rezbelul între România și Turcia, că ruperea legăturilor noastre cu Poarta și independența absolută a României au primit consacrarea lor oficială”. Și Senatul a adoptat o moțiune în sensul declarației guvernului, tributul datorat Porții fiind anulat și trecut în contul cheltuielilor pentru armată. La început, Puterile garante, cu excepția Italiei, din rațiuni care decurgeau din interesele proprii, s-au abținut să recunoască independența, act politic pe care Turcia îl califica drept ”rebeliune”.

  În cele din urmă, independența României, ca și independența Serbiei și a Muntenegrului, precum și unirea Dobrogei cu România, au fost recunoscute în Tratatul de pace ruso-turc de la San Stefano (3 mart. 1878) și prin Tratatul de la Berlin (13 iulie 1878).

  Expresie a dorinței și voinței poporului român, proclamarea independenței și lupta pentru impunerea și recunoașterea ei au constituit actul politic și de jertfă al întregii națiuni române, apreciate de toți cei care au participat la acele evenimente.

 • 01.05.2016: jesus

  Asociatia Culturala GENESIS Romania adresează tuturor romanilor cele mai sincere urari de bine cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste!

  Sarbatoarea Invierii sa va aduca in suflet pace, bucurie si dragoste.

  Invierea Domnului sa va sporeasca sanatatea si belsugul, sa va implineasca gandurile si sperantele. Lumina sfanta a Invierii sa coboare in sufletele si in inimile voastre.

  Hristos a Inviat!

 • 01.05.2016:

  https://www.youtube.com/watch?v=1YzaUfU3pLk

  In Romania, Ziua Muncii a fost sarbatorita pentru prima data in anul 1890 de catre miscarea socialista. In perioada comunista, erau organizate manifestatii de amploare pe marile bulevarde, cand coloane de oameni ieseau in tinute festive si scandau lozinci in timp ce purtau pancarte. După revoluţia din decembrie 1989, timp de mai mulţi ani, ziua de 1 Mai nu a mai fost sărbătorită prin festivităţi propagandistice, însă a fost marcată prin evenimente sociale, în aer liber.
 • 24.01.2016:Theodor_Aman_-_Proclamarea_UniriiAnul acesta se implinesc 157 de ani de la Unirea Principatelor Romane. Cu aceasta ocazie Asociatia Culturala GENESIS Romania va organiza la sediul sau din str Domnita Anastasia nr 5, Bucuresti, o expozitie de carti, manuscrise si fotografii dedicate evenimentului.
 • 15.01.2016: eminescuZiua Eminescu – Cenaclu organizat cu ocazia implinirii a 166 de ani de la nasterea  lui Mihai Eminescu. Cu acest prilej va fi serbata si Ziua Culturii nationale. Cenaclul va cuprinde momente artistice, dezbateri pe tema operei eminesciene, comunicari. Va asteptam la sediul ACGR din str. Domnita Anastasia nr. 5, sector 5, incepand cu orele 11.00.
 • 01.01.2016: la-multi-ani-2016Asociatia Culturala GENESIS Romania va ureaza la inceput de An Nou un calduros si sincer „LA MULTI ANI”.

Reclame
Samizdat

by Ambrus Bela

Bogdan DUCA

Pentru ca în viitor să nu se spună "Acele timpuri au fost întunecate pentru că ei au tăcut"...

Karamazov.ro

Educatie - Cultura - Cunoastere - Civilizatie!

România curată

Educatie - Cultura - Cunoastere - Civilizatie!

Centrul de Resurse pentru participare publica

Educatie - Cultura - Cunoastere - Civilizatie!

Societatea Academica din Romania

Educatie - Cultura - Cunoastere - Civilizatie!

Centrul pentru Inovare Publică

Educatie - Cultura - Cunoastere - Civilizatie!

Coaliția pentru Familie

Educatie - Cultura - Cunoastere - Civilizatie!

CULTURA VIEȚII

Educatie - Cultura - Cunoastere - Civilizatie!

CursDeGuvernare.ro

Educatie - Cultura - Cunoastere - Civilizatie!

Asociația Pentru Minți Pertinente

Educatie - Cultura - Cunoastere - Civilizatie!

%d blogeri au apreciat asta: