romania18-1
Un album fotografic a fost publicată în 1933, la Leipzig, sub titlul “România”, semnat de fotograful Kurt Hielscher, un album fascinant care a captat atmosfera războaielor din țara noastră.

“In 1931, am fost invitat de guvernul român să călătoreasc ca invitat în România, pentru a face o carte de prezentare similară cu cele despre Germania, Spania, Italia, țările nordice țări etc.. a spus artistul unui reporter la venirea lui înapoi in Romania: “Înainte de a pleca spre Romania am cunoscut un scriitor celebru, care foarte surprins m-a întrebat:” De ce pierzi timpul tau prețios cu această lucrare? Ce ai putea găsi diferit în România? “…

Mulți trebuie să aibă aceeași părere. Cât de putin este stiut despre această țară … E o rușine …Prin urmare, am dat multă importanță acestor fotografii si am optat sa fotografiez oameni buni “, în detrimentul peisajelor.” Hielscher preciza că:”Dar pe lângă mulțumirea pe care am simțit-o, lucrând, m-a cuprins și durerea că întreg poporul român este amenințat de un dușman crunt, căci de cultura acestei țări binecuvântate de soare se apropie norii grei ai Occidentului: praful civilizației care înăbușe orice viață plină de coloare. Așa își pierde treptat, un popor cu simț artistic, străvechea sa înfățișare.

Din pacate in zilele noastre Romania este o tara care se lupta non stop cu coruptia. Multi tineri aleg sa plece in alte tari cu speranta de a gasi un trai mai bun. Si acest lucru este de inteles….Dar trebuie sa fim constienti ca doarm noi, românii, suntem singurii care putem duce mai departe ceea ce strămoșii noștri ne-au lăsat, astfel încât și generațiile viitoare să cunoască România de altădată.

Acea Românie simplă, dar totodată bogată. Acea Romania frumoasa, vesela, plina de oameni buni, de traditii deosebite. Acea Romanie pe care o lume intreaga ar iubi-o daca ar cunoaste-o cu adevarat si nu s-ar lasa influentati de anumite parere total gresite despre tara noastra!

Sursa: socialnewstoday.net

Reclame