iohannis-blaga

De câteva luni, de când a dispărut detestabilul Victor Ponta din viața politică, am un sentiment de neliniște și, într-un final, mi-am dat seama despre ce era vorba. Azi, mai exact, când am văzut cea mai tare știre de acum, la Striblea, că în jurul Cotroceniului nu s-a curățat trotuarul de zăpadă. O să explic mai încolo de ce e atât de important.

Am presupus multă vreme că Ponta, fiind pesedist și predispus la joc dublu și minciună, că ar fi cel mai rău lucru care s-ar întâmpla României. Că un președinte ca el ar fi reîntoarcerea ciumei roșii, a pesedeului, a foștilor comuniști odioși (deși jumătate din ei sunt în PNL). Am crezut că el e răul cel mai mare.

DAR AM GREȘIT!

Am fost naivi. Iohannis, un tip pe care nu l-am simpatizat niciodată, părându-mi un indolent oarecare, este mult mai ticălos. Într-un an de mandat a promulgat, ca președinte, cam toate legile ce dau avantaje politicienilor și aparatului de stat, a decorat comuniști și gunoaie într-o veselie, a avut grijă să protejeze băncile împotriva cetățenilor (întorcând legea dării în plată) și să susțină persoane extrem de dubioase în politică, începând cu Alina Gorghiu și terminând cu Cristian Bușoi.

Dar nesimțirea lui a mers și mai departe. Preș în politica externă, într-o perioadă în care chiar puteam face scandal. Evident scârbit de România, într-un an de mandat a stat mai bine de 40% din timp afară dîn țară. Și-a făcut concediul în SUA, deja două bucăți, a început să-mi fie dor de manelistul de Băsescu pe pârtie la Predeal. Ăluia măcar nu-i era scârbă de țara asta. N-a reacționat la nici o critică, este imun la chestii de-astea, consilierul lui personal doarme ca un porc și nici nu schițează un gest. Se comportă cocalarește în lume (gestul cu paltonul pe mașină că nu i l-a luat nimeni a fost execrabil, gest de bișnițar, nu de domn). Pozele lui oficiale sunt penibile, Bogdan Stoica are un serial pe tema asta, și nu cred că e vina fotografului ci a tractoristului care-i este consilier sau poate chiar a lui.

Și revenind la zăpadă. Că tot și-a construit imaginea de sas serios, ai fi zis că dă ordin slugilor de la Cotroceni să curețe trotuarul ăla. Măcar atât. Să dea un exemplu. Dar nu, e preocupat să mai promulge o lege cu dublat pensii pentru clica lui, eventual.

Și mă reîntorc la Ponta. Cât de bandit era ăsta, măcar reacționa la critici. Încerca să facă pe plac, încerca să facă să fie bine. Mai dădea pe unul afară, măcar de fațadă. Era un pic obraznic în exterior. Ponta era afectat de înjurături. Ponta ar fi făcut un pic de gargară, s-ar fi prefăcut că dă pe cineva afară și ar fi curățat trotuarul. Măcar încerca să-și repare greșelile.

Gunoiul ăsta nu. Gunoiul ăsta nu reacționează când e criticat, scopul lui principal e să promoveze o clică de parveniți asemenea lui, cu case furate și averi făcute pe șmenuială. Și să le dea decorații. Măcar Ponta visa să fie un politician iubit, să-l pupe babele pe stradă ca pe Băsescu. Cârnatului ăsta i s-a dat cea mai importantă funcție în stat și a folosit-o doar pentru abuz și …

Citeste mai departe pe eftimie.net

Foto: stiripesurse.ro

 

Reclame